Senaste nyheter

Missa inte våra senaste nyheter och uppdateringar

Under IUSM i Göteborg blev det bara två medaljer till VFK. Molly Åkerblom slog till med personligt rekord i den sista omgången i F15 vikt. I och med det avancerade hon till en slutlig andraplats. I F15 60m började Filippa Engström med att sätta personligt rekord i försöken och ta sig till semifinal. Där blev det återigen personligt rekord och...

I K22 klassen gladde Tyra Landin med ett silver på 400m på det personliga rekordet 56,85. Första gången under 57 sekunder för Tyra. Det är faktiskt bara två löpare i klubben genom tiderna som sprungit snabbare. Klubbrekordet är från 1986 och innehas av Anne Halldin på 55,93. 2002 gjorde Jenny Holmroos sin bästa tid 56,53 på distansen.

Framförallt våra kastare levererade starkt på SM i Växjö och unga Leo Bystedt går från klarhet till klarhet med inomhusvikten. Han knep klubbens bästa placering med 4:e platsen som grejades genom nytt PB med 17.70m! Johannes Nilsson kastade också hem ett nytt PB med 17.11m och tog 6:e platsen i samma gren

I helgen är det dags för Inomhus SM i Växjö. Klubben är lite inne i en generationsväxling på seniorsidan vilket gör att vi åker ned med en ovanligt tunn och ung trupp till ISM.

Vid Lilla Hässelbyspelen bättrade 16-åriga Linnéa Lindqvist på det 15 år gamla klubbrekordet i F16 stav. Resultatet 3.25 är en putsning av rekordet med 4 cm och sitt eget personliga rekord från i januari med 5 cm.

Just nu råder det blodbrist och tillsammans med Region Västmanland, som är vår närmsta samarbetspartner i Blodomloppet, uppmanar vi nu alla våra medlemmar över 18 år att bli blodgivare. Är du inte redan blodgivare anmäler du dig först och främst för en provtagning för att mäta dina värden. Du blir sedan kallad att lämna blod 3-4 gånger/år.

En stor VFK-trupp befann sig i Uppsala och Mondo Indoor Games i helgen. Två av dessa var Molly Åkerblom och Midea Allard som kastade vikt i F15. Det resulterade i dubbla personliga rekord. Molly vann hela tävlingen med ett kast på 15.15. Midea blev tvåa på 14.71 vilket innebär nytt klubbrekord i klassen F14.

I helgen vann Nova Ojutkangas distriktstävlingen Championnat du Bretagne cross i Pontivy i västra Frankrike. Nova som är född 2004 vann juniorklassen på banan som mätte 4 690 m. Segertiden skrevs till 18.27 och hon var till slut 29 sekunder före tvåan.