Vilken SM-helg för Malin

Foto: Deca Text & Bild

Malin Marmbrandt gjorde vad vi alla hoppats på och mer därtill vid SeniorSM i Malmö i helgen. Två fina silvermedaljer i grenarna längd och tresteg och dessutom ett nytt klubbrekord i den senare grenen.

I lördagens trestegstävling pressade Malin favoriten Fanny Ernestam in i det sista.  I sitt tredje hopp höjde Malin sitt eget klubbrekord till 12,96 och klev upp till andraplatsen efter Fanny som ledde med 13,15. 12,96 i fjärde följde sedan Malin upp med 13,07 i femte och slutligen 13,15 i sista. Lika långt som Fanny alltså och då ska näst längsta hoppet avgöra. Men det  var 13,07 på båda. Fanny tog guldet på sitt tredje längsta hopp 13,03 mot Malins 12,96.

Vår andra trestegshoppare Ewa Marcinkiewicz  har en fin inomhussäsong. Nu blev det femte plats efter en jämn och fin serie med personliga rekordet 12,63 som längst. Det är ju lätt att Ewas fina utveckling i tresteg hamnar i skuggan av Malin. Men Ewa är bara 23 år. 23 år gammal gjorde Malin sin första inomhussäsong för vår klubb och då hoppade hon 12,05.

Söndagens längd blev inte lika dramatisk. i Khaddi Sagnias frånvaro tog Erica Jarder hem segern på 6,35, satt redan i första omgången. Malin hade fyra godköända hopp alla över sex meter med 6,20 som topp. Det räckte för silver. Men det behövdes en toppinsats av Malin. Både trean Lisa Linell från Växjö persade med 6,14 och fyran Sandra Törnros från Gävle med 6,11.

Det här var de riktiga godbitarna från SM-helgen. Jag fyller på senare med en rapport om våra övriga deltagare.

 

Göran Kihl