Vi vill erbjuda dig det bästa du någonsin gjort!

I år testar Västerås Friidrottsklubb ett nytt grepp inför våra motionsarrangemang Vårruset, Mälarenergi stadslopp och Blodomloppet. Vi vill erbjuda dig, som redan har anmält dig eller som kommer att anmäla dig till ett eller flera av loppen, träningsprogram och chansen till ledarledd löpträning vid sex olika tillfällen.

Träningsprogrammen är till för DIG! Det lovar vi. Oavsett nivå kan du följa programmen. Det ena programmet är för den absoluta nybörjaren som har som mål att orka jogga runt hela distansen. Det andra programmet är för dig som vill springa dina snabbaste 5 respektive 10 kilometer någonsin. Programmen är anpassade för Vårrusets 5 kilometer och Mälarenergi stadslopps 5 eller 10 kilometer. Till sommaren dyker träningsprogrammet för Blodomloppet upp – håll utkik.

Träningsprogram: Dina allra bästa 5 kilometer
Träningsprogram: Dina allra bästa 10 kilometer

För att ytterligare boosta din träning och göra dig till ditt bästa du erbjuder vi ledarledd löpträning vid sex olika tillfällen där du kan stämma av din form, få tips och inspiration. Tillfällena är fristående, ni kommer alltså på de ni kan och vill.

Den som kommer att göra sitt bästa för att inspirera och peppa er vid dessa tillfällen är Patrizia Strandman, Västerås Friidrotts egen ultralöpare, energiknippe och inspiratör.

Ultralöpare, energiknippe och inspiratör

Löpledare Patrizia Strandman

De ledarledda passen är i Westinghouse Arena (friidrottshallen) kl. 17:30-18:30 på följande måndagar;

 1.  20 mars   Tema: Coopertest alternativt fartlek
 2.  3 april   Tema: Backteknik
 3.  24 april   Tema: Coopertest alternativt kortare intervaller
 4.  8 maj   Tema: Backteknik
 5.  22 maj   Tema: Coopertest alternativt längre intervaller
 6.  14 augusti   Tema: Coopertest alternativt intervallstege

* Tillfällena är fristående, ni deltager alltså på de ni kan och vill! Ingen föranmälan krävs!

Samtliga pass som sker i hallen (nr 1, 3, 5 och 6) inleds med gemensam uppvärmning och löpskolning. Därefter väljer var och en om det är en dag för att testa formen på för att på så vis få reda på sin utgångspunkt och se sina framsteg genom ett Coopertest (se mer om Coopertest i träningsprogrammen) eller om det är en dag för att springa intervaller på. Intervallerna passar både dig som löptränar för första gången och dig som löptränat många år. Passen avslutas sedan med gemensam nedvarvning.

De pass som innehåller backteknik sker utomhus. Vi träffas i Westinghouse Arena och joggar sedan tillsammans till en bra backe. Efter backlöpningen joggar vi tillbaka till Westinghouse Arena där vi avslutar tillsammans.

Efter samtliga pass finns Patrizia kvar en stund för att kunna svara på frågor

Hoppas att vi ses!