Västeråsare i Globen-galan ikväll

Ikväll är det dags för Globen-galan  i Stockholm och Västerås FK är representerade bl.a. genom Malin Marmbrandt som med nyslaget klubbrekord verkar vara i storform. Läs mer på friidrott.se; Högklassiga längdtävlingar att vänta i Globen. Tyvärr hoppar damerna kl. 18:40, men TV-sändningen börjar först 19:30.

Under förtävlingarna så ser vi också Pontus och Christoffer Hagman (-97) på 800m samt Emma Stenlöf (-96) på 200m. Ett sista genrep av formen inför IJSM i helgen, då de visserligen tävlar i andra grenar.

Men vi har också ett antal ungdomar på plats i Globen i eftermiddag/kväll, då det skall springas stafett P/F13 4*200m. Vi har två lag på plats, 10 ungdomar (inkl. reserver) som under seneftermiddagen kvalar om att få ta sig till den TV-sända finalen som genomförs kl. 19:50, mitt under huvudtävlingen tillsammans med världseliten i friidrott.

Våra två lag genrepade i Lilla Globen Galan i Sätra för två helger sedan. Och med tanke på hur det såg ut där så kan vi kanske hoppas på att få med ett VFK-lag i finalen, kanske två rent av… För bland 47 tävlande lag i Sätra så placerade sig våra två lag som 4:a resp. 7:a. Men det blir tufft! Det är 42 lag anmälda till ungdomsstafetterna i Globen och som alla vet så är det små marginaler i stafett och mycket kan hända.

Lycka till båda lagen!
Lilla Globen Galan 2016

Globen-galan sänds i TV12 kl. 19:30-22:00

Signerat,
Skoog