Truppen till SM i Helsingborg

I helgen, 25-27 augusti, så avgörs SM i Helsingborg. Västerås FK åker ned med 8 aktiva.

På herrsidan så är den en mycket liten trupp från Västerås, bara två startande… Vi har Efrem Brhane som dubblerar på medel- och långdistans; 1500m och 5000m. I längdhopp så har vi Rickard Willman som i år har hoppat fina 7,25 och ligger 12:a i sverigestatistiken i år. Förra året så krävdes det 6,93m för att få hoppa final så vi hoppas att Rickard kan slå sig in där i år. Förra årets 7:a (7,19m) Patric Hjort är i år tyvärr skadad och kan inte vara med.

På den kvinnliga löpsidan har vi unga, blott 17 år, Virva Rylander som dubblerar i sprint; 100 och 200m. Moa Rothman löper 3000m hinder, där hon i år ligger på en 9:e plats i sverigestatistiken. Men hon har ett fint pers. på 10,30.93, en tid som skulle placera henne betydligt högre upp i resultatlistan. Skall bli spännande att se hur Moas form är. På 400m häck så har vi Emma Larsson som i år resultatmässigt ligger på en 16:e plats i Sverige.

Malin Marmbrandt ställer upp i både längd och tresteg efter en fantastiskt fin säsong där hon persat i både grenarna och är Sverige 2:a i år i båda grenarna. I tresteg är Malin regerande mästarinna och skall försöka försvara sin titel, men hon får tufft motstånd i Spårvägens Aina Griksaite som har hoppat hela 13,50m i år.

I kast så har vi två spjuttjejer med i startlistan; unga Maja Gustavsson (-98), 19:e på sverigestatistiken i år, och lite mer erfarna med fortfarande unga (K22) Sofi Flink. Sofi ligger 2:a på sverigestatistiken efter Växjös Anna Wessman som har kastat över 60m i år, 60,68m.

Vi önskar ALLA våra aktiva STORT lycka till!

Signerat,
Skoog