Stor Finnkampshelg av Malin

Foto: Jonas Bergkvist Västerås Tidning

 

Malin Marmbrandt kramade verkligen ur det sista hon hade i kroppen under Finnkampen och vilken helg det sen blev för Malin. En överraskande andraplats i tresteg på lördagen och en tredjeplats samt en fullbordad trippel i längd på söndagen. I år har det verkligen varit den bästa säsongen i karriären och att få avsluta som Malin gjorde gör att det blir lätt att starta upp träningen om några veckor och nya mål för 2017.

läs gärna om Finnkampen på sida 24, 25 av Jonas Bergkvist  http://pdf.direktpress.se/flashpublisher/magazine/15358

flinkbastakastet

Foto: Jonas Bergkvist Västerås Tidning

Förutom Malin så hade vi våran Sofi Flink med i det segrande Finnkampslaget. Sofi har haft en säsong som verkligen inte blivit som hon hade tänkt sig, det har varit mer eller mindre motigt under hela denna sommar 2016. Sofi som har tre segrar på tre starter i Finnkampen fick nu sin svit bruten och slutade på en 5:e plats i spjuttävlingen. Sofi var väldigt besviken efter tävlingen och tycker själv att varken tekniken eller kraften har funnits där den här sommaren.

Sofi får efter lite vila gå in i grundträningsperioden med stor revanschlusta inför 2017.

P.S Sofi kastade hela 59,16 i spjut i år vilket är ett väldigt bra resultat trots att jag vet att Sofi vill kasta längre än så.

/Peter Holmroos