Riksmästerskapen i vinterkast

Foto: Andreas Thornell

Av naturliga skäl så ingår inte de långa kastgrenarna, spjut, diskus och slägga, i inomhus SM. På prov så har därför har Svenska Friidrottsförbundet i år, för första gången någonsin, genomfört RM – Riksmästerskapen i vinterkast i Växjö. Växjö har en gigantisk inomhushall som möjliggör inomhuskast i dessa grenar, undantaget spjut för män och P19. Slägga var den enda av grenarna som, som namnet inbjuder till, genomfördes utomhus på Arenastadens kastpark. RM genomfördes för seniorer samt 22-, 19-, 17- och 16-årsklasserna.

Västerås hade några av våra duktiga kastare var på plats i Växjö i helgen och som vanligt så gjorde de bra ifrån sig trots snö, kyla och blåst! I F17 slägga så tog Västerås t.o.m. en dubbelseger då Anna Götberg vann med resultatet 57,44m och Jennifer Andersson kastade in sig på en 2:a plats med 52,50m. Anna deltog också i vikt för kvinnor, en gren som ej ingick i RM. Här blev Anna 5:a med ett kast på 15,28m.

I M22 slägga så deltog Johannes Nilsson och han blev 2:a med ett kast på 47,95m. Även Johannes deltog i vikt men för män och precis som för kvinnorna så ingick detta inte som en gren i RM. Johannes kastade 14,34 och blev 4:a.

Foto (film): Mathias Haals

I P16 diskus så hade vi en tävlande som deltog i två grenar och det var Alfons Haals. I diskus så kastade Alfons 34,27m vilket räckte till en 4:e plats. I slägga gick det t.o.m. ännu bättre och med ett kast på 54,53m så lade han beslag på silvermedaljen.

Foto: Mathias Haals

Grattis allihop till fina prestationer!

Signerat,
Skoog