JSM i dagarna två i Växjö

Årets trupp består av 10 aktiva som kommer att delta i 13 individuella grenar. Truppens storlek hade vi hoppats skulle vara lite större men antalet är ungefär som det varit senaste åren. Redan i morgon lördag kommer 9 av våra aktiva att ge sig in i elden. Först ut är Nina Björkman som startar redan kl. 09.00 med viktkastning i tipshallen. Förhoppningar på årets Västerås trupp är om man kikar på sverigebästa placeringarna så skall vi ta 4 medaljer (brons-brons-silver-silver) och var i totalt 6 finaler och på söndag vet vi hur det gick.

Truppen känns lugn och taggad för helgens uppgift, självklart blir man taggad bara av att vara i den fina friidrottshallen med 6 banor som Växjö bjuder på. Viktkastningen kommer att bli otroligt rafflande att följa där Nina Björkman i F19 är Sverige 3:a men det skiljer bara 3 dm upp till den som kastat längst. Ännu mera tajt är det i P19 viktkastning där Johannes Nilsson är rankad 2:a och det skiljer bara 21cm mellan de tre bästa kastarna. Ännu en mycket intressant start blir att följa Rickard Willman M22 längd som gör sin andra tävling för året och startade inomhussäsongen med fina 7,25 och är rankad 3:a på det. Vår sista medaljkandidat är Michael Giraldi som springer 400m i P17. Här tror jag att det kommer att bli en kille som verkligen kommer att utmana om den ädlaste medaljen.

Vi har en som gör entré först på söndag och det är Lukas Nordén P19 60m, Lukas är rankad 5:a i Sverige men här är det verkligen knallhårt och på den korta distansen kan det verkligen gå hur som helst. Förutom dessa fem aktiva kommer övriga att jaga finalplatser och försöka göra årets bästa tävling när det gäller som mest. Övriga som tävlar på lördag är: Pontus och Christoffer Hagman 1500m kval, Amanda Sundstedt och Ella Frödin 60m försök, Emma Stenlöf K22 som har 60m försök och kula på lördag och är först ut på söndag av VFK:arna med 60m häck försök.

/Peter Holmroos