Dunderpers i tresteg av Malin på Lag-SM

På Kristi Himmelsfärdsdag så genomfördes Lag-SM kval på Sätra IP i Stockholm. Västerås FK ställde upp med både ett herr och damlag.

Såväl individuellt som i lag så var det våra kvinnliga friidrottare som lyckades bäst denna dag. Vår i särklass bästa poängplockare var Malin Marmbrandt som vann det kvinnliga längdhoppet med den fina säsongsöppningen 6,30m. I tresteg gick det resultatmässigt ännu bättre då Malin gjorde sin bästa och trestegstävling någonsin och hoppade över 13m i alla sina 5 godkända hopp! Som längs 13,34m i godkänd vind och därmed ett jättepers med 23cm och nytt klubbrekord. Grattis Malin!

Malin på avslutande sträckan i 4*100m

 

På den kvinnliga sidan så säsongsöppnade även Sofie Flink säsongen och vann spjuttävlingen på stabila säsongsöppningen 56,53m i en mycket jämn serie där alla hennes 6 kast låg inom 4m. Västerås FK fick ytterligare en seger genom unga Elsa Wallenius (-01) som krossade allt motstånd på 2000m hinder och vann med 1 min 8 sek! Sluttid 7:08.08.

Vårt kvinnliga lag slutade på 4:e plats i lagmatchen.

På herrsidan så var det betydligt tuffare, många skador på våra aktiva och sena återbud gjorde att vi hade både en ung trupp och flera aktiva som fick ringas in i sista minuten. Ändå lyckades vi tyvärr inte fylla alla platser och förlorade därmed viktiga poäng. Några resultat att lyfta fram: Patrik Hjort kom 3:a på 200m på fina 22.40s. På 5000m så blev det ytterligare en 3:e plats genom Efrem Brhane som sprang på 15:34.57.

Våra herrar slutade på 6:e och sista plats i lagmatchen och kommer därmed att åka ned en serienivå till nästa år.

Sammanfattningsvis så kan man konstatera att vi har för få aktiva (och skadefria) seniorer. Vi har dock en ganska stark yngre generation, så kan vi bara få våra aktiva att fortsätta lite högre upp i åldrarna så bör det kunna se ljusare ut framöver.

Signerat,
Skoog