Dags för SeniorSM i Malmö.

SM-tävlingarna avlöser varandra. I helgen går seniorSM i Athleticum i Malmö. Från Västerås Friidrottsklubb åker 5 aktiva.

Förra året kunde vi glädja oss åt två medaljer båda genom Malin Marmbrandt , silver i längd på 6,26 och brons i tresteg på 12,68. Ska vi vara realistiska  så är det även i år av Malin som vi kan hoppas på medaljer. Hon är anmäld i både längd och tresteg. I år har hon ju satt klubbrekord i längd med 6,33 och har bara Ullevis Khaddi Sagnia (6,61) och Spårvägens Erica Jarder(6,53) före sig i startlistan. Frånsett Globengalan har Malin varit bergsäker på längder över 6 meter i år. I tresteg har hon bara årets stora överraskning 18-åriga Fanny Ernestam från Örebro före sig bland hopparna. Fanny har hoppat 13,19 i år medan Malin har slagit klubbrekordet även här med 12,90. Men det är tätt bakom Malin. Så det blir en kamp om medaljerna. Där ska vi inte heller räkna bort vår andra trestegshoppare Ewa Marcinkiewicz som i år persat med 12,58.

I seniorernas längd gör Patric Hjort en spännande start. Personbästa i år med 7,26. Det är en hög standard i manliga längd i år men en finalplats för Patric är klart möjlig.

Glatt överraskad blev jag av att finna Jonas Carras på startlistan både på 1500m och 3000m. Jonas var tillbaka på arenan 2013 efter några års uppehåll och gjorde 2014 tider av hög nationell klass på framförallt 3000m hinder. Förra året blev det inget tävlande på bana. Men han har tränat ambitiöst. När han nu är anmäld så… ja då kan vad som helst hända.

18-åriga Nina Björkman är anmäld både i kula och vikt. Bästa placeringschansen är i vikt där hon med sitt årsbästa på 16,12 bör kunna ta sig till finalkasten. Det är ovanligt många anmälda i år, 16 st och Nina har många före sig i årsbästastatistiken. Men enligt välunderrättade källor så har hon haft riktigt långa träningskast.

Slutligen har vi också vår unga sprinter 18-årige Lukas Nordén på plats både på 60m och 200m.

Ytterligare två aktiva finns med i startlistorna.Vår mångkampsstjärna Emma Stenlöf är anmäld på både 200m, 60m häck och kula.  Nu meddelas det dock att hon avbryter sin inomhussäsong för att ladda upp inför utomhussäsongen.  Vi har också Rickard Willman anmäld i längd men han skadade sig vid förra helgens juniorSM.

Göran Kihl