1 guld och 1 brons på IJSM

Vi hade en liten trupp till IJSM i år, bara 4 startande. Men hälften av våra startande bar hem medaljer, varav en av högsta valör.

Johannes Nilsson deltog i P19 vikt. Han hade dock stora problem i ringen och efter 5 underkända kast så fick han till slut ett godkänt resultat. Det blev dock ett riktigt bra kast på årsbästa 14,57m vilket placerade honom på 4:e plats. Det var mycket jämnt uppåt, 4cm till brons och 12 cm till silver, så det hade varit intressant att se hur det hade gått med några fler godkända kast.

I F19 så deltog Nina Björkman i så väl kula som vikt. I kula stötte Nina årsbästa 12,61m vilket resulterade i en 4:e plats. Även här var det mycket nära till medaljer, där plats 2-4 låg inom 17cm. Även i vikt lyckades Nina slå till med årsbästa och denna gång räckte det hela vägen till medalj. 16,98 och en bronspeng.

Sofia Sundstedt lyckades inte i tuffa kvalheat i F17 60m att kvalificera sig till final. Hennes tid, 8.15s.

I F17 400m så hade vi vår kanske största guldaspirant i Virva Rylander. I kvalet på lördagen så vann hon sitt heat och var därmed direktkvalificerad till söndagens final. Men tiden 59.88, var ”bara” 4:e bästa tid… Men på söndagen så visade Virva att hon disponerat krafterna rätt och hade mer att ge. Med den fina tiden 57.97 så lyckades hon besegra sverigeettan i statistiken, Erika Wärff från Malmö AI, och bärgade Västerås FK´s först SM-guld för 2017.

Signerat,
Skoog